- Glicația, procesul prin care zahărul reacționează cu grăsimi și proteine, cauzează pierderea elasticității pielii
- Reducerea zahărului din dietă și consumul de alimente bogate în antioxidanți, precum ceaiul verde și afinele, poate încetini glicația și poate îmbunătăți sănătatea pielii
- Îndulcitorii naturali au mai puține calorii și sunt mai prietenoși cu dinții decât zahărul
Pierderea elasticității pielii este asociată cu un proces numit glicație, care apare atunci când moleculele de zahăr se leagă de grăsimi și proteine. Aceasta determină apariția liniilor fine și reduce elasticitatea pielii. Zahărul consumat într-o zi ar trebui să reprezinte cel mult 5% din dieta zilnică, respectiv aproximativ 30 g. Lipsa somnului și stresul pot afecta toleranța organismului la zahăr. Reducerea consumului poate avea un impact pozitiv asupra sănătății pielii.
Advertisment
Dr. Preema Vig, expert în îngrijirea facială, afirmă că dieta poate încetini procesul de glicație prin limitarea zahărului din sânge. Doctorul recomandă consumul de alimente bogate în antioxidanți, precum ceaiul verde, strugurii roșii și afinele, pentru a stimula producția de colagen.
Cu ce înlocuim zahărul?
Îndulcitorii naturali sunt substanțe extrase din plante sau din alte alimente naturale și sunt utilizați ca aditivi alimentari pentru a îndulci produsele.
Recomandări
Există mai multe tipuri de înlocuitori naturali ai zahărului, iar cei mai cunoscuți, includ: xilitol, eritritol, manitol, sorbitol, lactitol, glicerol și hidrolizat de amidon hidrogenat. Acești îndulcitori sunt cunoscuți și sub denumirea de polioli sau alcooli naturali din zahăr.
Citește și:
- Suspectul uciderilor în masă din Maine a fost găsit mort. Robert Card este acuzat că ar fi ucis 18 persoane într-un schimb de focuri
- România bate recordul în scumpirea energiei. Țara noastră ajunge în top 3 în UE privind energia electrică consumată de clienții casnici
- Media salarială pentru femei a ajuns la 6.026 de lei, depăşind-o pe cea pentru bărbaţi
Partenerii noștri
