- Acizii grasi Omega 3 scad valorile trigliceridelor și pot reduce tensiunea arterială
- Pește conține, pe lângă Omega 3, si substanțe nutritive cum ar fi vitamina D și seleniu
Ai avut vreodată dureri atât de puternice de cap încât n-ai știut cu ce să le combați? O dietă cu mai multe grăsimi din pește și mai puține uleiuri vegetale poate reduce migrenele. Asta arată un nou studiu.
Acesta a fost făcut pe 182 de adulți cu migrene frecvente. Intensitatea și frecvența durerilor lunare au scăzut în rândul celor care au urmat o dietă în care uleiul de pește a fost folosit în mai toate mesele de peste zi. Dieta a dus la o diminuare chiar și de 40% a numărului total de dureri de cap zilnice. Peștele gras conține și iod, vitamina B12 și vitamina A.
„Peștii grași, peștele de apă rece, în special, are în primul rând un aport foarte mare de Omega 3, care are și un efect antiinflamator, participă în același timp activ la dezvoltarea creierului și a sistemului nervos. Totodată, reduce inflamația, inclusiv inflamația la nivel cerebral și îmbunătățește circulația sanguină din întreg corpul”, spune Cristian Mărgărit, expert în nutriție.

