9 din 10 oameni renunță la alimentele Bio

Organic food signage on modern supermarket fresh produce vegetable aisle to appeal to healthy lifestyle shoppers

De câte ori te-ai întrebat dacă știi ce mănânci? Ne dorim să mâncăm sănătos, dar avem dubii în ceea ce privește eticheta produselor sau nu ne explicăm costurile ridicate, cel puțin asta arată ultimele sondaje.

Ce spun nutriționiștii?

Principalul motiv pentru care a scăzut interesul pentru produsele bio este datorită costului mai ridicat al acestor produse dra și a faptului că din ce în ce mai mulți consumatori au început să citească cu atenție eticheta produselor. Un produs Bio nu înseamnă 100% Bio dcă este un produs procesat, prelucrat deja industrial, ci doar dacă este un aliment integral, 100% din natură. Este important să reținem că produsele deja preparate, ambalate, chiar dacă pe etichete scrie Bio, ele conțin doar anumite ingrediente de producție ecologică. Asta înseamnă că celelate ingrediente pot să fie convenționale, din cultură neecologică Așadar mare atenție la acest mic sau esențial detaliu ce ține mult de marketing dar care ne ajută să facem o diferență reală. Între un aliment 100% organic și unu aliment parțial Bio”, spune Ramona Ionescu, nutriționist.

Termenul „bio” este utilizat în special în Europa și se referă la produsele alimentare care sunt certificate ca fiind în conformitate cu standardele de agricultură ecologică ale Uniunii Europene. Pentru a avea certitudinea ca un produs este cu adevarat ecologic, biologic sau organic, este esențial să acorzi o atenție sporită detaliilor de pe ambalaj și să identifici anumite elemente specifice certificarii Bio.

Citește și

Exit mobile version