- Dieta bogată în grăsimi perturbă microbiomul intestinal.
- Alimentele nesănătoase cresc anxietatea prin modificarea chimiei creierului.
- Alimentele fermentate pot reduce inflamația și îmbunătăți diversitatea microbiomului.
Un nou studiu de la Universitatea din Colorado Boulder a analizat dieta bogată în grăsimi și a arătat că contribuie nu numai la creșterea în greutate, dar și la creșterea anxietății.
Cercetători au observat că animalele cu o dietă bogată în grăsimi au avut mai multe bacterii benefice și mai puține dăunătoare.
Christopher Lowry este profesor de fiziologie și subliniază importanța consumului de grăsimi sănătoase, cele din pește, ulei de măsline, nuci și semințe. Acestea au proprietăți antiinflamatorii și beneficii pentru creier. Recomandarea sa este de a consuma cât mai multe fructe și legume variate și de a evita alimentele nesănătoase.
Obezitatea, asociată cu dietele bogate în grăsimi și anxietate sunt comune în rândul celor care trăiesc în societățile urbane moderne. Studiul mai sugerează că obezitatea este asociată cu modificări ale microbiomului și ale semnalizării axei microbiom-intestin-creier. Acesta conduce la creșterea comportamentelor anxioase defensive.
Citește și:

