• Studiile arată că alimentația joacă un rol important în riscul de a face cancer
  • Medicii oncologi recomandă, pentru un stil de viață cât mai sănătos, limitarea consumului de carne roșie și procesată

Dacă iubești mâncarea, ai grijă ca alegerile pe care le faci să fie calitative pentru sănătatea ta. Studiile arată că alimentația joacă un rol important în riscul de a face cancer. Un stil de viață sănătos, cum ar fi consumul unei diete bogate în fructe și legume, te ajuta să reduci riscul de cancer. La fel și limitarea consumului de carne roșie și procesată.

Ce spun specialiștii în nutriție?

4 din 10 tipuri de cancer pot fi prevenite cu o alimentație sănătoasă, spune un profesor universitar din Japonia.

Procesul de gătire schimbă calitatea unor alimente. Consumul de carne arsă, de carne procesată este dăunător. Excesul de zahăr pune un stres suplimentar asupra celulelor din oraganism. Trebuie să eliminăm alimentele care cresc riscurile apariției unei boli și să introducem în dieta noastră alimente benefice. Trebuie să consumăm legume, multe fructe și salate de tot felul, spune Cristian Mărgărit, expert în nutriție.

Recomandări

OPTIMISMUL E SĂNĂTATE
AI GRIJĂ DE TEN!
MĂNÂNCĂ SMART!
Slăbește sănătos!
RĂMÂI SAFE LA PISCINĂ!
VINDECĂ-TE CU A.I.

Citește și