- Pentru a evita disconfortul digestiv, vara, este bine să introducem în alimentație cât mai multe fructe și legume
- Salatele sunt opțiuni ideale pentru zilele caniculare, deoarece pot fi preparate rapid și conțin ingrediente proaspete.
Vara nu e doar pentru plajă și călătorii. Poți să încerci și experiențe culinare noi. Dacă ții cont de câteva reguli simple, prânzul poate fi o experiență de neuitat.
„Vara e oportunitatea ideală de a testa toate bunătățile din Marea Neagră, legumele de sezon și mai ales fructele. Vinetele românești sunt ideale vara alături de o salată fresh. Trebuie să fim atenți la ceea ce consumăm în zilele toride, iar în vacanțe trebuie să fim atenți la preparatele noi introduse în alimentație. Să evităm sosurile și mâncărurile grele”, spune Tudor Aposteanu, proprietar de restaurant.
Ce recomandă nutriționiștii?
Dacă nu vrei să riști să încerci ceva nou la un restaurant, picnicul poate fi un plan B foarte bun, indiferent că pleci în vacanță sau ai doar un weekend liniștit, dar tot cu grijă în alegerea preparatelor.
„Dacă optăm pentru un picnic, în primul rând, să ocolim alimentele perisabile și să ne bazăm pe cele care rezistă la temperaturi mai ridicate. Humusul poate să fie o soluție bună la un picnic, fiind și un aliment echilibrat nutrițional care oferă și o anumită doză de proteină. Consumul de fructe proaspete este esențial vara!” declară Adina Rusu, nutriționist dietetician.

