Cum facem educație nutrițională în școli?

În Statele Unite a fost introdus un nou curs de științe alimentare. Cursul le oferă elevilor o înțelegere de bază a proceselor de inginerie, biologie și chimie în prcesarea alimentelor.

Ce face statul român într-o țară în care obezitatea infantilă este o afecțiune gravă provocată de alimentația nesănătoasă? Nu foarte multe. România se află pe primul loc la nivel european, unde 40% dintre copii sunt supraponderali, spune Gabriel Toncean, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport.

În acest moment nu există încă o materie privind educația nutrițională în școli. Nutriționistul Cristian Popescu spune că educația alimentară este un subiect de actualitate:

,,Un program alimentar ar trebui să fie eficient având în vedere că se adresează copiilor. Partea teoretică să se axeze pe principiile alimentare de bază, ce sunt micro, macronutrienții și conceptul de echilibru energetic.”

De asemenea, nutriționistul afirmă că în ceea ce privește prepararea meselor, este important să introducem alimente cât mai sănătoase în alimentație:

,,Partea practică trebuie să se axeze pe principii sănătoase de preparare a alimentelor și modalitatea în care acestea pot fi combinate și cantitățile necesare pentru menținerea unei diete echilibrate”.

Citește și:

Dieta mediteraneană îți menține creierul tânăr

Inteligența artificială ar putea trata singurătatea oamenilor

Pentru ce metode eficiente de contracepție poți să optezi?

Exit mobile version