• Consumul de pește mic întreg, precum sardinele, poate reduce riscul de cancer datorită conținutului bogat în omega-3 și antioxidanți.
  • Peștii mici întregi sunt bogați în nutrienți esențiali care pot proteja împotriva bolilor cardiovasculare și reduce inflamația.
  • Oasele moi ale peștilor mici întregi furnizează calciu și fosfor, contribuind la îmbunătățirea sănătății oaselor și prevenirea osteoporozei.
  • Peștii mici întregi oferă proteine complete, esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor corporale.
  • Consumul de pește mic întreg asigură un aport semnificativ de vitamine și minerale, inclusiv vitamina D, B12, fier și zinc.

Un studiu realizat la Școala de Medicină a Universității Nagoya din Japonia recomandă consumul de pește mic întreg, cum ar fi sardinele și hamsiile. Acestea pot reduce semnificativ riscul de a dezvolta cancer și alte boli cronice. Peștii mici sunt benefici pentru sănătate datorită profilului lor nutrițional bogat.

Reducerea riscului de cancer

Peștii mici întregi sunt bogați în acizi grași omega-3 și antioxidanți, care au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante puternice. Aceste substanțe pot ajuta la protejarea celulelor împotriva deteriorării și la reducerea riscului de cancer. Studiile arată că o dietă bogată în omega-3 poate reduce inflamația și poate îmbunătăți funcția sistemului imunitar. Reușește să ofere astfel protecție împotriva dezvoltării tumorilor.

Există mulți factori implicați în riscul unei persoane de a dezvolta și de a muri din cauza cancerului. Cercetările anterioare arată că unul dintre acești factori de influență este ceea ce mâncăm.

Recomandări

OPTIMISMUL E SĂNĂTATE
AI GRIJĂ DE TEN!
MĂNÂNCĂ SMART!
Slăbește sănătos!
RĂMÂI SAFE LA PISCINĂ!
VINDECĂ-TE CU A.I.

Studiile anterioare au descperit o dietă sănătoasă, cum ar fi dieta mediteraneană. Aceasta are un risc mai scăzut de a provoca deces prin cancer. Însă dacă o dietă este nesănătoasă, bogată în zahăr, sare și alimente ultraprocesate, poate crește riscul de mortalitate prin cancer al unei persoane.

Protecție cardiovasculară

Consumul regulat de pește mic întreg poate avea beneficii semnificative pentru sănătatea inimii. Nutrienții esențiali găsiți în peștii mici, cum ar fi omega-3, pot reduce nivelurile de colesterol și tensiunea arterială. Acestea previn bolile cardiovasculare. Acizii grași omega-3 sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a reduce inflamația și de a îmbunătăți sănătatea vaselor de sânge.

Peștii mici întregi sunt o sursă excelentă de calciu și fosfor, esențiale pentru menținerea sănătății oaselor. Consumul de pește previne afecțiuni precum osteoporoza. Aceste minerale sunt esențiale pentru formarea și menținerea oaselor puternice și sănătoase.

Sursă de proteine de înaltă calitate

Peștii mici întregi oferă proteine complete, care sunt necesare pentru construirea și repararea țesuturilor corpului. Proteinele sunt esențiale pentru numeroase funcții ale organismului, inclusiv pentru sistemul imunitar, producția de enzime și hormoni, și menținerea masei musculare.

Citește și:

Cină în spațiu. Cum se cultivă legumele pe Marte?

Inteligența artificială ajută în diagnosticarea și tratamentul bolilor psihice

Un nou test poate prezice apariția demenței cu până la 9 ani înainte de diagnostic