• Oamenii de știință au descoperit că un consum de 28 de grame de cereale integrale pe zi este legat de o scădere cu 5% a mortalităţii şi de 9% a deceselor cauzate de patologiile cardiovasculare
  • Consumul de cereale integrale este asociat și cu reducerea tensiunii arteriale și a nivelului zahărului din sânge

Consumul de cereale integrale reduce riscul de boli cardiovasculare. Asta arată un nou studiu publicat în Journal of Nutrition. Specialiștii îți recomandă să mănânci cel puțin trei porții de cereale integrale pe zi, care conțin fibre și nutrienți sănătoși pentru inima ta. Cardiologul Antoniu Petriș spune că alimentația este o metodă de prevenție în bolile cardiovasculare.

„În momentul în care evident că apar defecțiuni nu mai sunt suficiente doar dietele. Dar astea amândouă, și efortul fizic și dieta, ne fac să ajungem la medicamente, la tot felul de tehnologii, dispositive sau intervenții sofisticate mult mai târziu și acestea să nu fie de o amploare extrem de mare”.

Recomandări

OPTIMISMUL E SĂNĂTATE
AI GRIJĂ DE TEN!
MĂNÂNCĂ SMART!
Slăbește sănătos!
RĂMÂI SAFE LA PISCINĂ!
VINDECĂ-TE CU A.I.

Cercetătorii au observat că fibrele din cerealele integrale ajută la menținerea nivelului constant de zahăr din sânge și pot reduce și nivelul colesterolului.

Vorbim de secară, ovăz, porumb și poate chiar și la mămăliga tradițională românească. Ele sunt nutritive și benefice pentru consum. Putem lua în calcul și pseudo-cerealele cum ar fi hrișca, quinoa, meiul, acestea aducând un aport mare de fibre, de vitamine, de minerale și antioxidanți”, spune Cristian Mărgărit, expert în nutriție.

Citește și