• Înghețata are și o concentrație mare de grăsimi – de minimum 10% care poate produce o creșterea a nivelului trigliceridelor din sânge
  •  Înghețatele procesate conțin în mod regulat coloranți alimentari artificiali, cum ar fi eritrozina

Înghețata este cea mai potrivită alegere, când vrei să te răcorești în sezonul cald. Pe rafturile magazinelor găsești zeci de sotimente, așa că mai mult ca sigur nu te-ai gândit dacă ingredientele îți pot face rău.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic este de părere că acest desert este cea mai bună alegere când vine vorba de satisfacție și de siluetă, totodată. Ea îți spune la ce să fii atent atunci când mergi la cumpărături și ți se face poftă de o înghețată.

„Ar trebui să ne uităm la conținutul de zahăr pentru că, nu știu să-ți explic de ce, variațiile sunt foarte mari, adică zahărul poate atinge și până la un sfert din greutatea produsului”.

Recomandări

OPTIMISMUL E SĂNĂTATE
AI GRIJĂ DE TEN!
MĂNÂNCĂ SMART!
Slăbește sănătos!
RĂMÂI SAFE LA PISCINĂ!
VINDECĂ-TE CU A.I.

Înghețata conține și grăsimi

Înghețata are și o concentrație mare de grăsimi – de minimum 10% care poate produce o creșterea a nivelului trigliceridelor din sânge. Un nivel ridicat de trigliceride este asociat cu bolile coronariene și blocarea vaselor de sânge și, implicit, pot conduce la infarct.

Să nu te lași păcălit de eticheta cu „ulei de palmier”. Acesta, adăugat inițial cu scopul de a combate efectul de creștere a nivelului de trigliceride, are, în realitate, efecte semnificativ mai toxice.

Citește și